留学レポート - 日本→海外留学

【カナダ】サンズセカンダリーより - H.S -

カナダに来て5ヶ月目になりました。季節は夏から冬へと変わり、見える景色が以前とは違います。
来た頃は不安な事がたくさんありましたが、今では日々快適に過ごしています。
この5ヶ月間で私はたくさんのことを学びました。
カナダには色々な人種の人々が暮らしていて私が住む場所よりも少し都市部に行くと日本人が居るのは珍しくありません。なので、学校にいても現地の人は違和感なく留学生を受け入れてくれます。
留学生達は留学生達で支え合う場面も多々あり、言語以外は壁を感じません。
そんな事があってか、カナダに来てから人をイメージだけで判断せず、ある程度関わりを持った上で判断するようになりました。
私はこんなにも楽しく日々を過ごせるカナダがとても好きになりました。
これからは、英語をさらに頑張り、違う国の人々と話せるようになりたいです。

H.S(サンズセカンダリー/カナダ)

Five months have passed since I arrived in Canada. When I arrived here, I didn't know what I should do in class. This was very stressful for me, but other foreign students helped me when I was in trouble. I was really helped by them. Now, we are good friends. I think if they were not in my class, I wouldn't be able to enjoy my time like this.
I have already spent four months studying in Canada. I don't want to waste my remaining time, so I'll do my best while I'm here.

H.S (Sands Secondary, Canada)

• 画像