留学レポート - 日本→海外留学

【ニュージーランド】タカプナグラマースクールより - Y.T -

こちらにきて3週間が経ちました。
最近は週末友達と出かけたり、ひとりで買い物に行ってみたりとたくさんの小さな挑戦ができるようになってきました。

ホストファミリーとの生活もすごく充実しています。
食器をしまう場所など、家でのルールをひとつひとつ丁寧に教えてくれるので家での生活にも慣れてきました。優しくて明るいホストファミリーのおかげで、ホームシックになることもなく、毎日明るく過ごせています。

学校は日本と違い授業ごとにクラスが違うのでたくさんの友達ができます。
授業を重ねるたびにいろいろな人と仲良くなれるので毎日学校に行くのが楽しいです。
英語での授業は理解ができないことも多いですが、友達に英語で質問してみたり、ほかの国から来た留学生と一緒に考えたりしています。
タカプナグラマースクールには、たくさんの留学生がいます。ドイツやコロンビア、台湾や韓国など、みんな話す言葉はバラバラですが英語を使ってコミュニケーションをとります。そこで改めて英語の重要さを感じることができました。

まだまだ言いたいことがうまく伝えられず、もどかしさを感じることもたくさんあります。それでも、友達との会話や英語での授業、お店でのやりとりで少しずつ英語に慣れてきていることを実感できます。

あと残り約10ヶ月間、英語だけではなくたくさんのことを学びたいです。

Y.T(タカプナグラマースクール/ニュージーランド)

It has been three weeks since I came here. These days, I am able to challenge some new things like going out with my friends on the weekend and shopping by myself.

I'm really enjoying my stay with my host family. They kindly showed me how to do things in the house, like where to put the plates. That helped me get used to my life in New Zealand.

In New Zealand we have different classmates for each subject so we can make lots of friends. I can make new friends when I go to class, so it's really fun to go to school every day. I still can't really understand what my teachers say but I can ask my friends in English or talk to other international students.

I still have 10 months left so I want to improve my English and learn lots of new things.

Y.T (Takapuna Grammar School, New Zealand)

• 画像