留学レポート - 日本→海外留学

【カナダ】ウェスト・バンクーバー・セカンダリーより - H.I -

カナダに来てから3ヶ月が過ぎました。来たばかりの頃はまだ暑かったのに気付いたら朝には霜が降り、車は凍っていたりしています。毎日が楽しくあっという間の3ヶ月でした。カナダに来てからいろいろな新しい経験をしました。ヨガ、フットボール、ゴルフ、クライミングなどなどスポーツ系統のことはもちろん食べ物などの生活に関することでもたくさんの体験をしました。自分のまわりにあるものが全て新しい経験であり、それが良くも悪くもそれはいい体験なのでそれを楽しんでいます。
こちらの学校では授業中に食べ物を食べ、飲み物を飲むことができます。そして携帯電話を出して使うこともできます。
日本ではないことなのですごく不思議に感じます。
学校にはドイツや中国、イランなどいろいろな国からの留学生がいるので、自分の国との違いなどが知ることができてとても面白いです。
これからの留学生活もいろいろな国の人たちともっと仲良くなり、あとの数ヶ月を充実した留学生活にしていきたいと思います。

H.I(ウェスト・バンクーバー・セカンダリー/カナダ)

It has been three months since I came to Canada. These three months have passed quickly. I have had many new experiences. For example,, I have tried yoga, football, golf, climbing, whatever I have never done before. Actually, everything is a new experience for me, good or bad.
In school, we can have any food or drink, and we can use cell phones in the class. This is a little strange to me. I got many friends. They are from different countries, so I can learn about many countries that I have never been to.
I know how important family and friends are, and I understand how good Japan is.

H.I (West Vancouver Secondary School, Canada)

• 画像