留学レポート - 日本→海外留学

【オーストラリア】サマビルハウスより - S.K -

7月21日から留学が始まった生徒たちから留学レポートが届きましたのでご紹介します!今回はオーストラリアのサマビルからです。

ホストファミリーとの生活&学校生活について。
オーストラリアに来て2週間がたちました。私のホストファミリーは、とても優しくて色々なことを親切に教えてくれます。日本のことが大好きといってこれは日本語でなんていうの?とよく聞かれます。ホストシスターは、日本に2回来たことはあるけど東京に長くいたことがないから、来るのが楽しみだそう。夕食の時、家族での会話がはずんでとても楽しい生活を送っています。
学校では、数学と物理の授業がとても楽しいです。数字は共通なので計算などホストシスターやクラスメイト、先生がとても優しく、手厚く教えてくれて助けられながら宿題や授業をこなしています。サマビルハウスの生徒は、とても元気で温かくみんなが声をかけてくれます。中には、日本語で自己紹介をしてくれたりする人もいてとても盛り上がります。
今のところ困っていることはありません。とても楽しいです。これからも留学生活を充実させたものにしたいです。

S.K(サマビルハウス/オーストラリア)

My host family is very kind. They taught many things. They love Japan. My host sister has been to Japan two times. But she has not been to Tokyo for very long time. She will have fun in Japan.
I have math and physics in my timetable. Math and physics are very fun. Teachers are very kind and very interesting. Japanese and English numbers are the same. So, I like math very well, but math is very difficult. Because she is year 11, but I am year 10.
I never get in trouble at the moment. I enjoy everyday. I think so, I want to go on exchange because it will lead to a fulfilling life from now on.

S.K (Somerville House, Australia)

• 画像