留学レポート - 日本→海外留学

【カナダ】ウェスト・バンクーバー・セカンダリーより - K.Y -

カナダに来て5か月が経ちました。
3週間の冬休みが終わり、久しぶりに学校が始まりました。冬休み期間で最も印象深かったことはクリスマスです。私は日本以外の国でクリスマスを過ごしたことがなかったので、とても楽しみにしていました。25日の朝クリスマスツリーの下にサンタさんから私たちへのプレゼントが置いてあり、みんなで開けました。私はマフラーやDVD、ネックレスなどをもらいました。家族でテレビを見たり、クリスマスイブの夜はターキー食べたりしました。
そしてもう一つ印象深かったことは年明けです。私は大晦日に友達とカウントダウンへ行きました。年が明けた瞬間に花火があちこち打ち上げられていてとても楽しかったです。あと中3のカナダ修学旅行でお世話になったホストファミリーに会いに行きました。久しぶりに再会してたくさん話せてとても楽しかったです。
学校では放課後高校3年生のネイティブの先輩が週に1度、音読や文章の要約の仕方などを一対一で教えてもらっています。英語を話す機会が増え、さらに英語を英語で学べるので楽しいです。
10カ月間の留学ももう少しで半分が過ぎます。1日1日をより有意義な留学生活にしていけるように頑張っていきたいと思います。

K.Y(ウェスト・バンクーバー・セカンダリー/カナダ)

Five months have passed since I arrived in Canada. I have finished winter vacation, and now I have started Term 2 at school.
This was the first time, I spent Christmas in Canada. I was looking forward to spending Christmas here. Santa Claus gave me a present. It was so exciting. And I watched DVDs with my host family at night. I celebrated the new year with my Vietnamese friends. When it became the new year, fireworks were set off!! I was glad to start the new year in another country.
At school, I am taught how to read books and write essays by a high school senior in English. I am really profiting from being in this program.
I want to be able to speak English more, and I want to spend my time here more meaningfully. Thank you.

K.Y (West Vancouver Secondary School, Canada)

• 画像