留学レポート - 日本→海外留学

【カナダ】サンズセカンダリーより - R.Y -

カナダに来て約5ヶ月がたちました。カナダの文化や生活に慣れ、最初に来たときよりも不安が消え、今では快適にカナダの生活をおくれています。
学校の授業は非常に難しく、理解できないことは多々あります。ですが、周りの生徒が助けてくれたり、一緒に考えてくれたりします。徐々にですが、わからなかったものも理解できるようになってきました。
今ではたくさんの友達もできました。週末は友達と一緒にスキーや買い物をします。ブラジル、スペイン、中国、韓国、フィリンピン、カナダ、本当にたくさんの留学生がいます。自分が英語を使い、色々な国の人と話しているうちに、少しですが他の国の文化も理解することができてきたと思います。そして改めて、英語の重要性を感じました。
今後も努力していきたいと思います。

R.Y(サンズセカンダリー/カナダ)

Every day is really fun in Canada. I made many friends and my host family is a lot of fun. There are so many international students in my school. They are friendly, helpful and kind.
I spent the winter holidays with my friends. My Brazilian friend and his host family came to my host family's house. I enjoyed playing table tennis with them.
Recently I played basketball with my friends, and I always go to the gym.
I want to improve my English and I want to make more friends.

R.Y (Sands Secondary, Canada)

• 画像