留学レポート - 日本→海外留学

【ニュージーランド】タカプナグラマースクールより - R.N -

現在留学している生徒たちから、経験談やこれから留学したり留学に興味があったりする人への応援メッセージが届きましたので、数回に分けてご紹介します!
第5回は ニュージーランドのタカプナグラマースクールからです。

①留学で特に良かったことは何ですか?
様々な国の友達を作ることができたことと、習慣の違いを学べたこと。

②難しかったことや困ったことはありますか?(困ったことがあった場合はどのように解決しましたか)
家のルールに慣れるのが大変だった。ホストファミリーに教えてもらった。

③これから留学に行く後輩たちへのアドバイスは?
タカプナグラマースクールはキウイだけでなく、たくさんの留学生がいます。様々な国の友達を作ることができます!そして、最初はたいへんなことがあるけど、楽しい生活が送れます!

R.N(タカプナグラマースクール/ニュージーランド)

1.What was your best experience?

Be able to make friends from different countries and to learn the difference of customs.

2. What did you find difficult or different? (What did you do to make things better?)

It was difficult to get used to the rules of my host family. I learned about those rules from them.

3. Any advice for students who would like to study abroad?

Takapuna Grammar School has not only kiwi but also a lot of international students. You can make friends from different countries! And at first there are difficult things, but you can have a happy life in New Zealand!

R.N (Takapuna Grammar School, New Zealand)

• 画像