留学レポート - 日本→海外留学

【ニュージーランド】タカプナグラマースクールより - K.W -

ニュージーランドに来て4か月が経ちました。生活には慣れてきたものの英語にはなかなかなれる事が出来ません。初めの1か月と比べたら「聞くこと」には慣れてきたような気がします。さて、ニュージーランドでの生活ですが4月13日から2週間一学期のスクールホリデイがあったのでロトルアというところに旅行に行きました。ロトルアにはホビットのムービーセットや温泉地が沢山あったりしました。とても楽しい経験でした。ニュージーランドは本当にたくさんの自然があるのでとても空気が澄んでいるのを感じられます。学校ではなるべく自分から話すことを心がけていますが話したい言葉がなかなか伝えられなかったり、先生にも聞きたいことが聞けなかったりとまだまだたくさんの課題があります。あと6ヶ月間の間でもっと自分の目標に近づきたいです。

K.W(タカプナグラマースクール/ニュージーランド)

It has been 4 months since I came NZ. I'm gradually getting used to life style but I need more time to adjust to speak English. I feel like I got used to hear English to compared with the first month. However I talk about my NZ life. I had 1 term holiday from 13 April, so I went to Rotorua. In Rotorua has "Hobbit movie set" and many hot springs. It was so wonderful experience. There are many nature here, I can feel clear air. At school I try to talk with friends from myself but I can't make sentence in English, I can't even ask to teacher so I have many task. I have 6 month left, I do myself for my goal.

K.W (Takapuna Grammar School, New Zealand)